Pasta met tomaten-mascarponesaus
Spaghetti is mijn lievelingseten. Een simpele saus die zelf te maken is tomaten-mascarponesaus. Dit gaat als volgt:
Ingrediƫnten (voor 3 personen):
- 500g (roma)tomaten
- 2 grote uien
- een bak mascarpone (200g)
- een paprika
- 300g pasta
- olijfolie, zout, peper
- basilicum
Bereidingswijze:
- Snij de uien
- Snij de tomaten in grove blokken
- Bak de uien eerst op hoog vuur in wat olie tot ze bruine randjes krijgen.
- Doe het vuur laag, bak de uien totdat ze doorschijnend zijn. Dit kan 2-3 minuten duren.
- Voeg alle tomaten en de paprika toe, hou laag vuur.
- Kook de pasta (zie gebruiksaanwijzing op verpakking). Zet een (eier)wekker voor de kooktijd en giet dan de pasta af.
- Roer af en toe door de tomaten heen en laat ze 20 minuten doorsudderen. Dit betekent dat de tomaten een licht kokend geluid maken, zonder snel aan te bakken (bruin worden).
- De tomaten desintegreren steeds meer. Laat doorsudderen tot ze een saus geworden zijn.
- Schep de mascarpone door de saus heen, tot de mascarpone en de tomatensaus een geheel geworden zijn.
- Schep desgewenst de afgegoten pasta door de saus heen.
- Garneer met basilicum.