Mosselen koken

“Moules frites”, weer een klassieker uit de Franse keuken en eigenlijk vrij makkelijk zelf te maken. In deze les bereiden we een simpele variant met voorgesneden groente en friet van de friterie. In dit recept gebruiken we bier als smaakmaker, maar koken in water of wijn is ook mogelijk. Variaties van “Moules frites” kunnen gemaakt worden door het aanpassen van kruiden, mosselgroentes en kooknat.

Voor dit recept gebruiken we de volgende ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Pak de mosselen.
  2. Was de mosselen onder koud stromend water. Als ze erg vies zijn, boen ze dan af met de afwasborstel. Verwijder de open en gebroken mosselen.
  3. Zet een pan op het vuur met een flesje bier en de mosselgroentes.
  4. Breng aan de kook met de deksel helemaal op de pan.
  5. Voeg nu de mosselen toe en roer even door.
  6. Doe de deksel weer op de pan en zet het vuur hoog. Als het bier kookt, zet dan het vuur iets lager zodat het niet overkookt. Roer weer even door.
  7. Kook de mosselen drie-vier minuten. Ze zijn gaar, als de meeste mosselen open gegaan zijn.
  8. Roer weer even door en haal de pan van het vuur.
  9. Giet af, en serveer met friet en saus.
  10. Geniet van je Friet Mosselen!!

Terug naar receptoverzicht