Alpenpasta
Het blik lag helemaal op de bodem van de grote rugzak, nauwelijks vervormd, maar wel duidelijk een reis meegemaakt. 'Les crozets' stond erop, en het bleek te gaan om een blik gevuld met gedroogde Franse pasta.
Twan had het gevonden in een bergdorp, vlak voor hij aan zijn bergtochten was begonnen. Dit kadootje had dus ook bergen weten te beklimmen!
Het bijbehorende recept is dan ook uitstekend voor na een lange, zware bergwandeling.
Benodigdheden (voor 4 personen)
- 400 g les Crozets, of andere kleine pasta
- 1 stuk, 450g reblochon (Alpenkaas)
- 400g champignons
- 1 ui
- 300 ml bechamelsaus
Bereidingswijze:
- Snij de ui en de champignons in stukjes of plakjes. Bak eerst de ui aan en wanneer deze er glazig uit ziet, voeg je de champignons toe. Zet deze opzij.
- Snij de reblochon in blokjes en zet deze opzij.
- Maak de bechamelsaus, dit kan met een standaardrecept met bloem, boter en melk, of uit een pakje.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Neem een ovenschaal en giet hier de gekookte pasta in. Neem de helft van de blokjes reblochon, de ui en de champignons en meng deze door de pasta.
- Giet de bechamelsaus hieroverheen en roer door de pasta.
- Neem de resterende reblochon en verdeel over de bovenkant van de ovenschotel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden en laat de reblochon in de ovenschotel in 20-25 minuten knapperig en goudbruin worden.