Knoflooksaus

Twan houdt van knoflooksaus, en dat kan ik zeker ook maken.

Het is zelfs heel makkelijk, zolang je een knoflookpers hebt. Als je het zelf maakt, kan je een veel sterkere smaak teweeg brengen dan de sauzen uit de supermarkt. Daarnaast is hij een stuk romiger.

Dankzij alle knoflook is de saus redelijk lang houdbaar (1-2 weken?), dus ik maak vaak een hele pot. Bovendien, hoe langer de knoflook kan trekken, hoe intenser de smaak.

Benodigdheden:

Wat moet je doen:

  1. Pers de gehele voet knoflook uit
  2. Roer de yoghurt, knoflook en mayonaise door elkaar heen
  3. Snijd de peterselie

Meestal kunnen we niet wachten met het gebruik maken van de saus, dan is hij ook lekker. Maar het beste is om de saus minstens een dag van tevoren te maken.

Tips om met de geur om te gaan als je hierna nog ergens heen wil: tanden poetsen en spoelen met mondwater!

Terug naar columnoverzicht